Veel gestelde vragen

Welke maat moet ik kopen?

Bij elk mondkapje staat een tekening van een zij-aangezicht van een hoofd. Als u dit opmeet, dan weet u welke maat voor u passend is. 

Kan ik mijn mondkapje ook medisch gebruiken?

Nee, onze mondkapjes zijn niet-medisch en bedoeld voor de trein, supermarkt, vliegveld, scholen, etc. De plaatsten waar je de 1,5 meter afstand moeilijk kan waarborgen.

Ben ik 100% beschermd met een mondkapje van katoenenmondkapjes.com?

Een niet-medisch mondkapje biedt geen 100% bescherming. Hoe dichter de stof is geweven, hoe meer bescherming een mondmasker biedt. Dit is ook de reden dat sommige mondkapjes beter werken dan andere.
Mondkapjes van katoenenmondkapjes.com bestaan altijd uit een dubbele laag fijn geweven stof van 100% katoen. Dit biedt nog steeds geen 100% bescherming, maar wel betere bescherming dan veel andere mondmaskers op de markt. Door de geïntegreerde neusbeugel (makkelijk op maat te vormen) sluit het mondkapje ook aan de bovenkant goed af. 

Ik draag een bril, zijn jullie mondkapjes dan aan te bevelen?

Door de geïntegreerde aluminium neusbeugel kun je het mondkapje aan de bovenkant goed om de vorm van je neus heen sluiten. Het gevolg van deze goede afsluiting is dat de luchtstroom aan de bovenkant tot een minium wordt beperkt en je minder kans hebt dat je bril zal beslaan.

R.I.V.M. huistest

In onze test is gebleken dat het uitblazen van een kaars bij het juist dragen van een mondkapje van Katoenenmondkapjes.com zo goed als onmogelijk is, dit is de ‘huis-kwaliteits-test’ van het RIVM waarmee u de doorlaatbaarheid van een masker kunt testen. Als de kaars uit kan worden geblazen geeft het masker sowieso té weinig bescherming

Krijgen jullie ook mondkapjes in gezellige printjes?

Nee, vooralsnog is dat niet de bedoeling. Dat was leuk voor 'even', maar aangezien het toch iets is waar we nog wat langer mee moeten dealen hebben wij bewust gekozen om een heel groot scala aan uni's te laten produceren. Wel weer met een gezellig elastiekje ;)

Kan ik de neusbeugel in het kapje laten zitten als ik hem was?

Jazeker, de neusbeugel is van aluminium en zal in principe niet gaan roesten. Wel adviseren wij u om het mondkapje in een lingeriezakje te doen om beschadiging aan de trommel te voorkomen.

Heb ik een los filter nodig in een mondkapje van katoenenmondkapjes.com?

Nee, wij denken dat dat geen meerwaarde heeft. Onze materialen zijn fijn geweven en laten nauwelijks lucht door.  In onze test is gebleken dat het uitblazen van een kaars bij het juist dragen van een mondkapje van Katoenenmondkapjes.com zo goed als onmogelijk is, dit is de ‘huis-kwaliteits-test’ van het RIVM waarmee u de doorlaatbaarheid van een masker kunt testen. Als de kaars uit kan worden geblazen geeft het masker sowieso té weinig bescherming. Belangrijk is dat je de juiste maat kiest en je het elastiek en de neusbeugel goed op maat zet. 

Is het (lang) op hebben van mondkapjes schadelijk voor mijn gezondheid?

Volgens de WHO leidt het dragen van een mondkapje niet tot een zuurstoftekort of CO2-vergiftiging. Dit komt doordat deze maskers luchtdoorlatend zijn. Een herbruikbaar mondkapje van textiel laat zuurstof- en CO2-moleculen gewoon door.

Is een mondkapje geschikt voor kinderen onder de 3 jaar?

Nee, mondkapjes zijn niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Het advies om een mondkapje te dragen geldt voor kinderen vanaf 13 jaar.

Waarom moet mijn kind een mondkapje dragen?

Hoewel kinderen een minder grote rol bij de verspreiding van COVID-19 spelen dan volwassenen, geldt: hoe ouder het kind, hoe groter de rol bij de verspreiding van het virus is. Daarom geldt het dringende mondkapjesadvies ook voor kinderen vanaf 13 jaar.

Hoe gebruik ik een mondkapje?

  • Gebruik alleen niet-medische mondkapjes.
  • Raak het mondkapje alleen met schone handen aan.
  • Pak het mondkapje alleen vast bij de elastieken.
  • Zorg dat je neus, mond en kin bedekt zijn.
  • Houd het mondkapje zo veel mogelijk op.
  • Raak het mondkapje zo min mogelijk aan.

 

© 2020 - 2022 Katoenenmondkapjes.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel